Vi träffar kulturrådet!

Precis när anspänningen efter förra veckans livesända programpunkt på Folk och kultur lagt sig är det åter dags att kamma luggen och skärpa till sig inför för nästa livesändning. På fredag ska vi nämligen möta Kulturrådet på distans för att berätta om projektets arbete så långt och de idéer vi har som ska ta projektet vidare in i nästa fas.

Det är ett viktigt möte som vi ser fram emot. Är vi nervösa? Både ja och nej. Med oss har vi hela styrgruppen samt chefen för Kultur och utbildning, så vi är inte ensamma och vi är rätt vana att prata om projektet vid det här laget. Vi tänker att vi nog kan få en annan typ av frågor på det här mötet dock. Och sedan kan man ju alltid oroa sig över tekniken på denna typ av hybridmöten (alltså ett möte med flera i samma rum och några på länk) – alla ska höras och synas och rätt version av PowerPoint-presentationen ska visas i bild. Så håll tummarna, hörni!

Men fredagen tar inte slut med Kulturrådet, nej nej. Hela eftermiddagen ska vi nämligen sitta i ett annat hybridmöte där vi kommer fortsätta att prata om förutsättningar för implementering och testning i skarpt läge. Detta genom att göra riskanalyser på de idéer som arbetsgruppen och vi projektledare arbetat fram under hösten och vintern. Efter det har vi förhoppningsvis en solid plan att jobba vidare med.

Det ni, det kallar jag en fredag det!

Publicerad av

Marie Anstadius

Marie är en praktiker med lång erfarenhet av att få kultur att hända. Det senaste decenniet har hon arbetat som kulturkoordinator i Oxelösunds kommun men bakgrunden vilar i det fria kulturlivet där hon varit verksam som bland annat frilansande ljusdesigner och projektledare inom scenområdet sedan 90-talet. Marie härstammar från lika delar Blekinge och Skåne men bor i Nyköping sedan 2002 där hon vid sidan av arbetet alltid varit engagerad i diverse kulturföreningar och projekt.